ČOKOLADNI KOLAČ  

Za testo je potrebno:
 4 jaja, 80 g šećera, 100 g putera, 120 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna, 1/2 praška za pecivo

Za preliv testa:
80 ml mleka, 2 kašike šećera i malo ruma

Fil:
600 ml slatke pavlake, 200 g čokolade za kuvanje

Umutiri žumanca sa šećerom i puterom. Dodati rastopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo i umućena belanca u čvrst sneg, lagano umesati testo.
Pleh u kome će se peći, namazati puterom i posuti brašnom i sipati smesu.
Peći na 180-200 stepeni oko 20 minuta. Proveriti sa čačkalicom da li je testo pečeno. Pečeno testo preliti sa toplim mlekom, šećerom i rumom.
Fil napraviti tako što se  slatka pavlaka zagreje ali ne sme da provri.
U toplu pavlaku staviti izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete ujednačenu masu. Ostaviti da se malo prohladi i fil preliti preko testa. Ostaviti do sutradan da se stegne.